INICI
 

INFORMACIÓ -

HISTÒRIA -

EL TEMPS -

RECOMANACIONS

 

 

 

 

L'origen del seu nom, "Calasfonts" segóns la toponímia Menorquina -(moltes vegades mal utilitzat "Calesfonts", o "Cales fonts", "Calas fonts" i

"Cala fons")- ve per l'existència d'una font d'aigua natural al racó de llevant de la cala. La història es condueix molts d'anys enrere quan els navegants i comerciants tenien marcat al seu mapa com un dels punts més importants de tota la mediterrània. Era un dels ports naturals més grans i segurs d'Europa i del món, i també per ser un enclavament estratègic de les rutes marítimes per la seva situació geogràfica.

 
 
calasfonts blanco y negro
   

Al segle XVIII va ser quan el port es va convertir en un tresor del que totes les potències volien gaudir, i van lluitar per ell: anglesos, francesos i espanyols. Va ser llavors durant la primera dominació anglesa quan es va constituir el poble amb el nom de "Georgetown" a la vora de Calasfonts, després els espanyols li posaren "Villacarlos". Actualment té com a nom oficial "Es castell" en honor al "Castell de Sant Felip" que va ser testimoni a l'entrada del port de terribles batalles navals, per després ser destruït per l'exèrcit espanyol.

 
 

A pocs minuts de navegació trobàvem un "llatzaret" on els qui entraven al port havien de passar una quarantena i també "s 'Illa des conills" o "Bloody island" després. I ara "Illa del rei" on hi havia un hospital militar, que s'està recuperant després de molts d'anys d'abandonament i declarat en runa. Tant un com l'altre es poden visitar, amb sortida en barca des de Calasfonts. Als segles XIX i XX Calasfonts va ser port de mítics pescadors, mariners i parranders, pintors i poetes inspirats per la màgia i encant d'aquesta cala, per les batalles i naufragis, per les precioses sortides de sol i tantes i tantes històries d'amor. algunes novel·les històriques, fan referència de la presència de personatges tan importants com Ulisses , Barbarroja o Lord Nelson i Lady Hamilton.

 

Lazareto

 
 

BARS I RESTAURANTS -

BOTIGUES -

DESTACATS -

FOTOS

 

 

creat per ©dissenymàgic - menorca 2011